Våre utstillere

Birgit Solstad Moe

Jeg heter Birgit Solstad Moe. Har alltid hatt interesse for håndarbeid. I hovedsak syr jeg vesker, men syr i tillegg alt fra barneklær til sykkelsetetrekk. Hekler også barnetøy kombinert med stoff, og alt fra småpunger til hårbøyler.

Jeg blir inspirert av å tenke ut nye og annerledes løsninger av produktene jeg lager. Jeg har vært utstiller ved Gaven siden oppstarten i 2006. Veskene av kuskinn er det produktet jeg føler er min signatur. Tips til andre: Sett ikke begrensninger på din kreativitet.

Ikke vær redd for å prøve. Finn ditt eget uttrykk.Grethe Skavlan

Jeg er født og oppvokst i Trondheim og er ei blid og kreativ dame. Har 4 døtre og er mormor til 4 gutter. Som lita jente brukte jeg å tegne i timevis og begynte vel for ca 25 år siden å selge ting jeg lagde og delta på markeder og utstillinger. Humor er viktig for meg, bruker mye humoristiske tekster og lager figurer som får folk til å stoppe opp og le.

Jeg lager små lykkefigurer, ørepynt og smykker i fimoleire, i tillegg til bokmerker jeg først tegner før de blir laminerte og får føtter av leire. På Gaven selger jeg også bilder hvor jeg bruker forskjellige teknikker, bla tegning, maling og decoupage.

Blir inspirert av så mye forskjellig jeg ser i hverdagen. Det starter med en ide også blir det mye prøving og feiling før jeg kommer fram til et produkt jeg er fornøyd med.

Jeg har vært utstiller på Gaven nå i seks år.

Det er mange produkter i butikken jeg er glad for vi har, spesielt de mange unike tingene som man ikke finner andre steder og det er derfor vanskelig å trekke ut en spesiell vare.

Mitt tips til andre som ønsker å drive med det samme er: Bruk kreativiteten din, la deg inspirere av andre produkter men sett ditt eget særpreg på det du lager. Ikke vær redd for å gjøre om på oppskrifter og mønstre, men slipp fantasien løs og prøv og feile, det er det man lærer på. Når du er fornøyd med resultatet så kan du lete etter plasser å selge. Og der er mulighetene mange: messer, gallerier, hjemmeparty, på nett osv. Lykke til :)Elin Espnes

Jeg heter Elin Espnes og født i 1955, har jobba i psykiatrien i snart 41 år. Født og oppvokst på Frøya, bor på Lade og har to voksne gutter.

Jeg strikker for det meste, men lager også kort.

Startet med kreativt arbeid for ca. 20 år siden.

Hva som inspirerer meg, det må være kreative folk som er dyktig og samtidig er delaktig.

Har vel vært med fra begynnelsen, da vi starta hos Anne Ma (tanta te Beathe).

Hvilke produkter jeg er mest glad i, det har jeg ikke tenkt over. Er glad i alt jeg lager.Rønnaug Holsæter

Rønnaug Holsæter, bor på Vikhammer. Mor og bestemor.

Jeg syr lappeteknikk. Løpere, sminkepunger, toalettmapper, puter, små punger, grytekluter, strikkepinne-mapper, magebelter til tennbrikettene, babyreder, vogntepper.

Har alltid holdt på med håndarbeid men begynte med lappeteknikk i 1998. Har vært på mange kurs gjennom årene.

Jeg inspireres av mønster, fine stoffer og bilder på nett.

Jeg har vært med i 3 år og stortrives med damene på Gaven.

Ugleputene mine er blitt veldig godt mottatt.Ragnhild Govatsmark

Jeg har vært genuint interessert i håndarbeid siden jeg var 4 år. I tillegg til strikking har jeg arbeidet med billedvev, bunadsøm og brodering. Jeg startet i galleriet Gaven i 2007.

Alt jeg lager til galleriet Gaven er håndstrikket. Det går mye i barneklær, dukkeklær, votter, luer og sokker i ulike farger og fasonger. Selbustrikk er hovedproduktet, men jeg lager også spesialprodukter for forskjellige årstider og anledninger.

Fargene og formene i naturen, folk rundt meg, magasiner og tv inspirerer meg.

Jeg må vel si at jeg er mest glad i selbustrikk, som er populært året rundt. Men også babylabber med silkesløyfer står høyt i kurs hos meg.Trude Fjølstad

Jeg har drevet med porselen og glassmaling siden jeg var 18 år. Har gått en del kurs, men har i de siste femten år utviklet eget design.

Jeg maler alt på frihånd, da blir hvert produkt unikt og ingenting blir likedan.

Ofte blir jeg inspirert av tips fra kunder og ellers trender i interiør.

Prøver å lage mønster som ofte er tidløse, og kunder kan samle over år.

Jeg har vært med som utstiller siden august 2014.Kjersti Rennan Dahl

Jeg er oppvokst i Nord-Trøndelag (Inderøy), men bor nå i Trondheim sammen med min mann, to barn og tre katter. Jeg arbeider til daglig som overingeniør ved NTNU, men fritiden bruker jeg til familie, venner og kreative sysler. Jeg har alltid syntes det har vært morsomt å skape ting. Strikkepinner, symaskin, malerkost og tegnesaker har aldri vært langt unna. De siste årene har jeg blitt mer og mer fokusert på å lage smykker. Jeg begynte med vikingesmykker, men etterhvert våknet også interessen for sølvleire, nupereller og fimo. Alle disse metodene skaper unike smykker med sitt helt personlige preg.

Jeg lar meg lett inspirere. Listen for å prøve noe nytt ligger lavt så det prøves hele tiden ut nye ideer og teknikker. Ikke bare i smykkelaging, men også andre ting som skal brettes, strikkes, hekles, males, tegnes, limes og sys.

I mars 2016 var jeg så heldig å bli medlem av Galleri Gaven. En fantastisk gjeng med damer med noe som virker som en utømmelig kilde av kreative ideer.Oxana Eide

Jeg heter Oxana. Jeg ble født og vokste opp i Volgograd i Russland, men flyttet til Norge i desember 2005.

Jeg startet ganske tidlig med kreativt arbeid. Først lærte min fantastiske mamma meg å hekle og strikke. Etter hvert åpnet jeg en verden av bamser for meg selv. Og siden da ble jeg meget opptatt av denne verdenen. For noen år siden åpnet jeg Snaustrinda Bamsemakeri i Trondheim.

Jeg liker å se bilder fra bamseutstillinger på internett, bla gjennom bøker og interiørblader. Noen ganger hjelper det å rydde i bamsemakeriet, se litt på stoff og tilbehør.

Jeg er veldig glad i alle bamsene mine. Det betyr ikke at jeg ikke liker de tingene jeg strikker eller hekler, men jeg synes at bamsene har sjel og derfor er unike. Jeg utvidet min assortiment med en del baby-ting. Grunnen til det er min egen lille datter som er en inspirasjonskilde til bamsemakeriets babylinje. p Jeg er med på Gaven siden 2014 og trives kjempegodt med alle de fantastiske og kreative damene!

Tips til andre: Vær nysgjerrig og gjør det du har lyst til! Som jeg ofte sier: ved å skape skjønnhet, ved å se på skjønnhet – blir du selv skjønn og harmonisk!Utvikling og drift: Cencit as